Az idei évben nagyon készültünk a bodzaszörp készítésre. Történt ugyanis tavaly, hogy házi szörpkészítésbe vágtuk a fejszénket, ami olyan jól sikerült, hogy az akkor oly túlzónak tűnő szörpmennyiség mára igencsak elkopott. Ennek megfelelően közeledvén a május végéhez nagy szervezkedésbe kezdtünk, hogy az egyik kedvenchez, a bodzaszörphöz bodzavirágot gyűjtsünk. Látszólag egyszerűen indult a dolog, ki is tűztük a napot, de a sors közbeszólt. Az általunk kiválasztott májusi reggelen felébredvén ugyanis, az ablakon kinézve sötét felhők, villámlások és mennydörgések találkozásából földre zuhanó eső képe fogadott minket. Mit volt mit tenni, napolnunk kellett bodzaszedő akciónk.
Teltek-múltak a napok, de az időjárás szűnni nem akaró esőzésben tombolta ki magát. Ennek köszönhetően az „ej, rá érünk arra még” nagyvonalú legyintés a bodzaszörp többi hozzávalójának kerülgetése közben kezdett aggódásba átcsapni. Lesz-e nekünk vajon idén bodzaszörpünk? Másfél hét után, mikor már a helyzet reménytelennek tűnt és azon ötleteltünk, hogy bodza helyett milyen szörpünk legyen, végre kisütött a nap. Halkan, zárójelben megjegyezném, azért van az időjárásnak humora, melyet így utólag értékelni is tudunk. :)
Felcsillant a remény, hogy hátha mégsem kell idén házi bodzaszörp nélkül maradnunk. Mélyet szívva környékünk levegőjéből bodzavirág illat után kutattunk, melyre a szállodától nem messze Törekiben rá is találtunk. Kellemeset a hasznossal, csapatépítést a beszerzéssel összekötve elindultunk a Töreki Czinege pihenőbe. A csodaszép pihenő bodzásának hófehér virágai csak úgy ontották magukból a finom illatot, így célállomásunk eltéveszthetetlen volt. Az illatos virágok metszőollók csattogásától aláhullva szép sorban bekerültek a zsákba, onnan pedig a konyhánkba. Egy kis kevergetés-kavargatás, de leginkább hosszú ideig tartó áztatás eredményeként pedig megszületett a Hotel Wellamarin****Superior 2015-ös bodzaszörpje! Szódával felengedve, limonádét ízesítve vagy fehérboros fröccsel összekeverve kínáljuk mindenkinek! Egészségünkre! :)